8 september 2017

VIERDAAGSEFEESTEN - RUN4FUN

Van 8 september 2017 , 18:00 tot 8 september 2017 , 21:00

Op vrijdagavond gaat alles van start: De RUN4FUN start rond 18u00. Deze activiteit is zowel voor de kinderen als voor de volwassenen een leuke “opwarmer”. U kan door middel van rondjes te lopen een bierpakket van Roman of Liefmans verdienen. Voor de minderjarigen is er natuurlijk een aangepast prijzenpakket.  De vrijdagavond gaat verder met ons tweede BIERFEST. We willen verder bouwen op het succes van vorig jaar en met het optreden van Die Gipfelfreunde een ware oktoberfest-sfeer creëren. Onze tent zal fantastisch versierd zijn en we hopen van jullie hetzelfde ;-)

18u00: TAP OPEN, POMP OPGIETEN ;-) EN START ìRUN4FUNî

Deze recreatieve loop draait zowel voor de deelnemers als voor de supporters om amusement en ontspanning en heeft dit jaar geen specifiek thema.

Onze Run-4-Fun is ondertussen een klassieker geworden. Het is een “tournée générale” onder de kerktoren van Nederename, rond én door onze feesttent en langsheen de vijvers en de schelde via mooie onverharde groene wegels.

Je kan inschrijven en vrij starten vanaf 18u00 en de loop eindigt stipt om 21u.

U loopt rondjes van plusminus 1 kilometer rond en door de natuurlijke rust van de visvijvers en door onze feesttent te Nederename alwaar uw supporters op hun gemak hun keel kunnen smeren om u in volle borst aan te moedigen wanneer u passeert.
U loopt rondjes om PATER VAN ROMAN en KRIEK FRUITESSE VAN LIEFMANS te verzamelen. Je kan maximaal 10 biertjes bij elkaar lopen. Voor de jongeren tot 16 jaar is er een aangepast pakket voorzien.

Vooraf inschrijven is wenselijk en kan tot 4 september door de flyer met gepast geld binnen te brengen in “De Feestwinkel”. Of door te mailen naar : nederename@me.com én door te betalen (10 euro/volw en 6 euro / -16 jaar) op volgend rekeningnummer vòòr 04/09: BE 15 8508 1835 3430 met duidelijke vermelding van
“ R4F+ uw naam of groepsnaam”

8 september 2017

VIERDAAGSEFEESTEN - BIERFEST

Van 8 september 2017 , 20:00 tot 9 september 2017 , 02:00

20u00 : BIERFEST met optreden van “DIE GIPFELFREUNDE”
Een BIERFEST of een OKTOBERFEST?
Aangezien onze dorpsfeest steeds het tweede weekend van september valt is dit in de ideale periode van de “oktoberfesten” zoals je vorig jaar in deze krant hebt kunnen lezen ;-)

Iedereen is van harte welkom in onze gratis toegankelijke feesttent. Hoe meer mensen zich in gepaste kledij vertonen, hoe meer sfeer er zal zijn ...

Punten waaraan we zeker voldoen ;-)
- Op een Bierfest is het de traditie dat in de tent gezelligheid heerst met een plaatselijk bier.
- Het is een feest waarbij de samenhorigheid en het leven gevierd worden.
- Het feest bestaat uit een kermis en een tent.
- De tent is kolossaal en mooi aangekleed. We hopen dat ook van jullie ;-)
- In de tent wordt ook frisdrank geschonken. Drink dus op je gezondheid, oftewel: ‘zum Wohl!’, zoals we ook hier in Nederename zullen uitroepen !

Om het bier lekker fris te houden en om de bierfestsfeer te versterken drinkt u uit stenen bierpullen. U kan uw “stenen bierpul” reeds reserveren bij leden van het feestcomité. Zij verkopen tickets die u ter plaatse kan inruilen voor een gevulde bierpul (0,5 l). Nadien laat u hem vullen aan de prijs van een consummatie. U kan deze bierpot meenemen naar huis.

Heeft u nog uw mooie bierpul van vorig jaar? Breng die dan zeker mee om hem opnieuw te laten vullen.

Er zal dit jaar “Bratwurst” voorzien zijn. Zo kan de innerlijke beer ook even aangesterkt worden ;-)
Die Gipfelfreunde zijn “dè max”


IEDEREEN IS WELKOM OP ONS TWEEDE BIERFEST
We hebben terug het trio “Die Gipfelfreunde” geboekt omdat we zeker van zijn dat “Tanz und Stimmung” hun vaste waarden zijn. Voor ons Bierfest, Oktoberfest, Abend in Tirol staan zij klaar om iedereen een onvergetelijke avond te bezorgen. Die Gipfelfreunde zijn gestart in 2000 met 3 topmuzikanten. Erik neemt de keyboards, saxofoon, harmonica en 3de zang voor zijn rekening, André neemt de keyboards, techniek, percussie en 1e zang voor zijn rekening, Marc neemt de E-gitarre und 2de zang voor zijn rekening. Optreden doen ze in de traditionele lederhose klederdracht. Ze stonden reeds op de planken met tal van Oostenrijkse muzikanten en vele BV´s. Na bijna 20 jaar podium ervaring krijgen ze het publiek overal op zijn kop. Getuige ons bierfest van vorig jaar ;-)

9 september 2017

VIERDAAGSEFEESTEN - GEZINSVIERING

Van 9 september 2017 , 14:00 tot 9 september 2017 , 15:00

14u00 : GEZINSVIERING MET LISA DEL BO


Dit jaar wordt de gezinsviering gehouden met medewerking LISA DEL BO en de kinderen van KBO Nederename. Het zal een enthousiaste, bezielende en hoopgevende eucharistie voor ieder mens worden. Ook jij bent van harte welkom!


Meer en meer wordt LISA DEL BO gevraagd om christelijke vieringen op te luisteren met haar muziek. Omdat zij zelf een heel spiritueel persoon is heeft zij - door haar ondertussen 25 jarige carrière - dan ook het perfecte repertoire hiervoor. Het zijn niet alleen haar liedjes die de mensen beroeren maar ook de manier waarop zij ze brengt met bijbehorende teksten tussendoor.


Ook haar laatste single TEKENS VAN HOOP getuigt hiervan, een liedje dat werd geschreven voor de Virga Jesse Feesten van Hasselt en waarvan de opbrengst gaat naar het project Kinderen van de Hoop.

9 september 2017

VIERDAAGSEFEESTEN - GRATIS TAART EN KOFFIE

Van 9 september 2017 , 15:00 tot 9 september 2017 , 18:00

15u30 : TAART & KOFFIE MET ROLAND GROENEZ


Na de gezinsviering wandelen we met onze plaatselijke reuzen en onder begeleiding van de fanfare van Volkegem richting de feesttent. In onze tent worden jullie opgewacht door ons ganse feestcomité. Wij trakteren u op een stuk taart met koffie. De taart wordt u aangeboden door de plaatselijke bakkers (Panda en Rombaut) en de koffie door onze feestcomité-lady’s. Die zijn namelijk al sedert het ochtendgloren in de weer: Koeien melken, suiker in klontjes gieten, de kerk versieren, koffiebonen malen, tafels schikken, taarten afhalen, ballonnen en bloemen ophalen.


Eenmaal iedereen mét de fanfare in de tent is gearriveerd, wordt het taartbuffet geopend en wordt de koffie uitgeschonken. Roland Groenez zal daarna zijn muzikale animatieprogramma starten. U kan dan met een stevige pint, of een lekker frisdrankje genieten van een namiddag vol klassiekers.  


U mag zelfs een danske plasseren en Mariëtte ne keer goe tegen uwe frak trekken;-)

9 september 2017

VIERDAAGSEFEESTEN - FUNFY-D

Van 9 september 2017 , 21:00 tot 10 september 2017 , 02:00

20u30 : OPTREDEN VAN FUNKY-D !!!!!


Funky ‘D’ heeft al meermaals in Nederename opgetreden. Telkens was het een mega-succes. Op uw vraag komen ze nog éénmaal met plezier terug. Dit is helemaal geen gewone alledaagse coverband! FUNKY ‘D’ is een live act waarbij een DJ en professionele muzikanten in het midden van het publiek staan op mooie lichtgevend podia!


Verspreid in de zaal staan 5 professioneel opgeleide muzikanten/artiesten die een interactieve show geven tussen het publiek. Een zangeres, saxofonist, trompettist, beatboxer en een DJ. Alle muzikanten en de DJ zijn mooi gestyled in een kleurrijk (funky) pak. Dit alles wordt dan nog eens aangevuld met een mooie en stijlvolle zangeres die het publiek in een mum van tijd kan entertainen in samenwerking met de kleurrijke muzikanten.


Zij brengen heel fijne kwaliteitsmuziek voor jong en oud, zeer dansbaar en aangenaam voor het oog en het oor. Jazzy songs, hedendaagse pop, dance, Latino, soulhits en andere genres komen in een flitsend tempo aan bod. Van de pink panther tot Tina Turner of Aretha Franklin, maar ook James Brown, Jackson’s, Lionel Ritchie, Jenifer Lopez, Daftpunk ontbreken niet in de set. De percussionist trommelt op potten en pannen en ecomateriaal met een vuurwerk- en watershow. De beatboxer is een sympathieke atleet in een roze tenue en is de gastheer van de FUNKY D’s Bovendien is hij een uitstekend breakdancer!!


Zowel vanaf de DOMINO-blokken als tussen het publiek wordt er interactief en live gemusiceerd.

10 september 2017

VIERDAAGSEFEESTEN - OPTREDEN VAN EVELINE CANNOOT, GUNTHER NEEFS, SERGIO

Van 10 september 2017 , 11:00 tot 10 september 2017 , 22:00

ZONDAG 10 SEPTEMBER 2017
We hopen dat u al kaarten voor ons eetfestijn heeft kunnen bemachtigen. Indien niet, is het nuttig om te weten dat de kaarten te koop zijn bij alle leden van het feestcomité en bij onze hoofdsponsors : Garage Jean Schiettecatte, Sans Soleil, Garage Eeckhout & Termote DEX, De Feestwinkel,...


Omwille van logistieke redenen en een goed verloop van de bediening kan u maar kaarten kopen tot maandag 4 september. Een kaart kost 16 euro per volwassene, 10 euro per kind. Ons eetfestijn wordt reeds van bij de aperitief een feest. Het is de perfecte start voor u en uw gezin om er een fantastische zondagmiddag van te maken.


Wegens het succes van vorig jaar werken dit jaar terug samen met traiteur Finesse uit Wortegem. Vorig jaar was het eten super lekker en er was helemaal geen wachttijd. Er is keuze tussen koude visschotel, varkenshaasje met pepersaus of balletjes in tomatensaus. Elk met frietjes én gepaste groenten.


Terwijl u rustig zit te genieten van een dessertje met een lekkere tas koffie of een stevig biertje en zo uw goede plaats behoudt voor de vedettenparade kunnen uw kinderen zich uitleven in onze autovrije feestzone met allerlei kermisattracties, kindergrime & springkastelen, ...


Iedereen is welkom om er samen een gezellige “zondag-familiedag” van te maken ! Ook niet-eters zijn van harte welkom in onze feesttent voor een leuke muzikale middag.


Vanaf 14u30 hebben we optredens van Eveline Cannoot, Günther Neefs mét band en SERGIO.

11 september 2017

VIERDAAGSEFEESTEN - KERMISMAANDAG

Van 11 september 2017 , 09:30 tot 12 september 2017 , 01:00

MAANDAG 11 SEPTEMBER 2017


09u30 : Solemnele Heilige Mis

10u30 : Start van de PAROCHIE-RONDGANG

16u30 : Start van fuif met DJ KOEN in de Feesttent

18u00 : Special guest optreden van dragqueens

19u00 : STEVE TIELENS in de Feesttent 

21u00 : VUURWERKSHOW aan de visvijvers